vindarnavander

Resan -del2

Publicerad 2012-12-31 11:00:11 i Allmänt

Vi lämnade varma, sköna, underbara Australien efter på tok för kort tid där. Vi landade i New Zealand, South Island, Christchurch. Där var det tidig vår, kalla vindar, dofter som påminde om hemma, våt asfalt, nyss utslagna blad på träden och nyklipta gräsmattor. Vi hade inte tillräckligt med kläder för det vädret, vilket var lite jobbigt.
Vi reste vidare från Christchurch till Queenstown, en liten Alp-lik stad vid vackra sjön Lake Wakatipun.
Och vi började få kläm på backpackerslivet. Nya Zeland var som gjort för backpackers. Utbudet av äventyr var oändligt. Men vi undvek all Bungy Jumping, River Rafting och sånt. Vi tittade på Kiwis (fåglarna) och bekantade oss med Kiwis (dom kallade sig så, "infödingarna").
Sen blev det bussen tillbaks till Christchurch och därefter vidare till Kaikoura, som var en betydligt lantligare ort än de två tidigare. Där betade boskap på smaragdgröna böljande kullar och det vimlade av slöa sälar som var väldigt orädda. Man kunde betala (dyrt) för att med guide snorkla med sälar, det ångrar jag djupt att vi/jag inte gjorde. Vi fick höra att sälarna var otroligt charmiga och lekfulla när man besökte dem i vattnet, men det var så kallt.
I stället tog vi en "Whale Explorer Air Tour". Vackert, lite läskigt, vi fick följa en blåval i några minuter, Helena blev åksjuk och vi hade inte råd med fler aktiviteter på ett tag.
Från Kaikoura tog vi bussen till Picton där vi tog en färja från sydön över till nordön och New Zealands huvudstad Wellington. Där vi stannade en natt för att sedan bege oss mot "Sulphur City" Rotorua.
Oj vilket häftigt ställe! Här var det lite varmare, och värmen kom underifrån. Tyvärr låg det en tung svavel lukt över hela staden som vi aldrig riktigt vande oss vid.
Vi hyrde cyklar och begav oss ut i denna sagovärld av sjöar med helt obeskrivbar färg som inte gick att fånga på foto, kokande bäckar, rykande hål i backen, geysrar och bubblande lerpölar.
Vi reste runt en hel del i Nya Zeeland. Vi tillbringade några regniga dagar i Aukland också. Då bodde vi på promenad avstånd från city i detta fina hus.
Och vi tillbringade några dagar i Bay of Islands i Paihia där vi åkte på Delfin-skådning. Hade vattnet varit lugnare skulle vi fått gått i och simmat med delfinerna, men de kyliga vårvindarna friskade i och Helena blev sjösjuk och resekassan minskade dramatiskt, igen.
Vi flyttade in i ett billigare boende i Paihia, tog långa strandpromenader och umgicks med ett jäng Holländare.
För att sedan avsluta den Nya Zeeländska vistelsen med några dagar i Aukland igen, innan det var dags att resa vidare.
 
Fortsättning följer.
 

Kommentarer

Postat av: Eva Thulin

Publicerad 2012-12-31 11:16:52

Hej Gulle!
Vad roligt att se alla bilderna från er resa. Då kom ju scannern till användning.
Pkk

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela