vindarnavander

Stackars Sockan

Publicerad 2012-07-25 20:18:52 i Allmänt

Hon har ont i svansen. Efter ett dygn ute kom hon in med svansen släpandes efter sig, ett sår och en fläck utan hår vid svansroten. Hon är inte svullen och inte öm när man känner, hon är gosig och spinner, äter som vanligt. Har lite svårt att pricka rätt i kattlådan, för hon kan inte lyfta svansen, den är helt slapp. Jag undrar vad som hänt.

Växthuset

Publicerad 2012-07-25 20:12:24 i Allmänt

Jag fick det som en gåva, men herregud vad svett och svordomar det kostat mig att sätta i hop det... Jag fick lov att be om hjälp den sista timmen/timmarna. Men nu börjar det roliga!

Hundträning

Publicerad 2012-07-25 08:06:44 i Allmänt

Bailey får sitta inne när jag kör första passet med Elton, vi värmer upp med moment från lydnad klass 1. Sen kör vi en stunds apporteringsövningar. Och sen varvar vi ner med att täna på konster och trix. Sen får Bailey komma ut, då sitter Elton och vaktar över bordet som är fullladdat med det som vi använder under träningen. Med Bailey värmde jag upp med klicker och target, sen körde jag utställningsträning och så avslutade vi med fritt spring efter kastade leksaker.

Kantareller

Publicerad 2012-07-18 17:51:11 i Allmänt

Jag har bara plockat lite grann av alla kantareller som växer på tomten, och på bilden är bara lite mindre än hälften av det som jag plocket men ännu inte rensat...
 

Bailey 13 månader

Publicerad 2012-07-18 17:36:44 i Allmänt

I måndags blev Bailey 13 månader och då passade vi på att för första gången prova på Lure Coursing. Har inga bilder från LC träningen då händerna var fulla av krutpaket. För att få vara med måste alla hundar ha munkorg på sig och som tur var fanns det denna gång munkorgar för försäljning, så självklart passade jag på att köpa en. Jag var lite orolig att Bailey skulle reagera starkt över att få något sådant på sig för första gången, men med 100% fokus på trasjakt, var denna inget han nog enns märkte.

Regnbåge

Publicerad 2012-07-18 17:30:47 i Allmänt

Vilket konstigt väder denna sommar bjuder på, man får passa på att göra det man ska ute mellan skyfallen, för då brukar det vara riktigt fint.

Fantastiska Douglas

Publicerad 2012-07-13 09:33:15 i Allmänt

När jag hade bestämt mig för att skaffa en till hund och att det skulle bli en Whippet och jag på allvar började leta efter en lämplig uppfödare snubblade jag över en blogg, bloggen om Douglas the dog. Sedan dess har jag följt bloggen om Douglas med massor av skratt och en del tårar. Därför var det extra roligt att få träffa Douglas och hans matte. Hundarna "klickade" verkligen! Har aldrig sett Bailey leka så samspelt med någon annan hund förut.

Hundplaner

Publicerad 2012-07-06 09:49:25 i Allmänt

Utställning
Bailey ska ställas ut i Tammsvik den 27 juli. Vi måste börja träna lite inför det känns det som. Efter det ska jag bestämma mig för om jag ska anmäla honom till utställning i Visby 25 augusti. Det skulle vara en bra anledning att ta sig över till Gotland.
 
Rallylydnad, helt nytt för oss
Elton är anmäld till en kurs för Hundenshus, 6 söndagskvällar i augusti-september.
Bailey är anmäld till en kurs för Apollogruppen, 6 fredagkvällar i september-oktober.
 
Sprint-sport
Whippetrace träningar i Södertälje hålls nästan varje vecka, ska försöka åka på så många som möjligt.
LC träningar hålls lite här å var lite då och då, någon ska vi försöka ta oss till för att prova på. Ska även flirta lite med VD:n på jobbet om han kan tänka sig att låna ut något lämpligt fält till springgalna hundar.
Någon gång i månaden är det nybörjar-träning på en rundbana i Åkersberga, kanske tar vi oss dit någon gång också.
Och så finns det något som jag tror kallas för släphareträning i Jordbrosandtag. Men vi har ju vårt egna lilla sandtag att springa i.
 
Viltspår
Jag borde anmäla Elton till några prov. Får han en 1:a till så blir han svensk viltspårs champion. Och jag vet ju hur roligt han tycket att det är, och hur nyttigt det är. Men de senaste spåren vi gick för domare blev Elton lite för osäker och ofokuserad. Men när vi tränar hemma är han på tok för ivrig och därmed även slarvig, så jag vet inte riktigt hur vi bäst går vidare. Kanske borde jag leta rätt på någon kurs eller nåt?

Det som är viktigt

Publicerad 2012-07-03 19:52:22 i Allmänt

Jag blir ledsen när stressade kollegor tar ut sin egen otillräcklighet på sin omgivning, då är det skönt att en dåligt avslutad arbestdag så lätt vägs upp av annat:
Plockat på världens bästa ställe att bo på.
Paradisbusken i full blom, så fin i kvällssolen.
Elton har fått bada!
 
Och Bailey har fått springa i sand! Jag hade inte systemkameran med, så inga springbilder.
 

Tiden,

Publicerad 2012-07-01 18:22:32 i Allmänt

den går för fort! Det är redan Juli, var tog hela Juni vägen? I dag har Bailey provat på Whippet race igen. Hundarna är trötta och jag är mätt efter en middag med årets första kantarellskörd. Nu är det bara att öka tempot om man ska hinna med allt innan det är Augusti...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela