vindarnavander

Det roligaste

Publicerad 2011-11-27 16:46:13 i Allmänt

Det bästa med dagen var nog ändå att få träffa syrrorna Bijou och Cindy (som kom etta och tvåa i tik-klassen).

Som att vinna!

Publicerad 2011-11-27 16:43:15 i Allmänt

Bailey fick fantastiskt fin kritik av domaren. Nu har jag ingenting att jämföra med, men med det omdömmet känns det som att han lika gärna hade kunnat vinna. Jag måste kolla upp vad som menas med HP, jag tror det betyder högsta poäng!

Maskad hane, fina prop, välplac öron, bra bett, fina ögon, linjerad kropp, välvinklad fram och bak, bra bröstkorg, passande benstomme, bra rygg, fint kors, rör sig väl från sidan, bra ben och tassar, trevligt temp. Välvisad.

Vi har varit på utställning

Publicerad 2011-11-27 16:33:03 i Allmänt

Det var tre hanar i Baileys klass/grupp/ring, eller vad man nu säger. Den vita hanen kom först, Bailey kom trea. Jag var bara åskådare, gjorde några tarvliga försök att fota. Det här årstiden är för mörk för mina kameror.

2 täcken

Publicerad 2011-11-26 13:28:41 i Allmänt

Efter att ha sprättat och gjort om mer än en gång per täcke har jag lyckats göra två täcken ur en pläd till Bailey. Det ena med lite för mycket krage och det andra med lite för lite krage.

Apportering

Publicerad 2011-11-21 13:29:44 i Allmänt

När jag tränar apportering med Elton säger jag åt honom att stanna kvar, sen kastar jag iväg något så långt jag kan vilket inte är speciellt långt. Sen får Elton ett hämta kommando och han springer iväg för att hämta det jag kastat. Han kommer tillbaks till mig med saken och sätter sig framför mig, om jag inte ber honom att sätta sig i fotposition, då gör han det. Han släpper apporten i min hand när jag ber om det. Och så upprepar vi det några gånger.

När Bailey tränar apportering med mig tar han någonting och ställer sig vid översta trappsteget. Sen släpper han det han har så att det faller ner något eller några steg i trappen. Sen står han och piper och gnäller tills jag får nog och hämtar det han släppt ner i trappen. Och så upprepar vi det några gånger.

Jag undrar vem som har roligast?

5 månader

Publicerad 2011-11-19 13:11:11 i Allmänt

Det har inte blivit så mycket miljöträning den senaste månaden. Vi har jobbat mycket och så har jag lagt störst fokus på att träna inför utställningen nästa helg. Har också börjat använda visselpipa vid inkallning, fungerar jättebra. Annars går vi nån gång då och då igenom det vi kan sedan tidigare som sitt, ligg och en liten kort stanna kvar, m.m. Hans aptit har varit enorm nu ett tag, han kan äta hur mycket som helst.  Alla framtänder är utbytta och klara, det har säkert med saken att göra. Efter utställningen ska vi lägga fokus på miljöträning igen och sen till våren blir det nog en grundkurs av någotslag någonstans. Och här lite blider på finkillen

Brunöga

Publicerad 2011-11-19 12:53:42 i Allmänt

Mitt brunögda pälsmonster, vi kämpar med att hålla nere vikten, svårt när man har valp i familjen, det blir mycket träningsgodis, tugggodis och en och annan valptorrfoderkula. Vi kämpar också med att minska på skällandet. Två nya hundar på jobbet är det jobbigaste för honom just nu tror jag. Har börjat kika runt lite efter kurser för att få hjälp. Det finns tex problemhunds träning med fokus på hundmöten eller från stress till fokus. Att fortsätta gå vidare med spår, sök och apportering skulle nog också vara nyttigt. Men det är samma sak där, måste hitta någon lämplig kurs för att få hjälp med att komma vidare.

Symaskinen

Publicerad 2011-11-19 12:39:55 i Allmänt

Farmors gamla symaskin saknade pressarfot. När jag skulle köpa till det fick jag syn på en ännu äldre symaskin och jag föll som en fura för den. Farbrorn i butiken såg till att furan landade mjukt så nu har jag bytt ut Singern mot denna gröna skönhet.

Kennelträff

Publicerad 2011-11-12 18:02:12 i Allmänt

Bröder


Söta syster Cindy


Brorsan Valter på bordet


Baileys tur, de vuxna står på kö

Vågen visade på 12 kg, det är mer än vad några av de vuxna tikarna väger.

Här står han fint och viftar som vanligt glatt med långa svansen

Någonting bra!

Publicerad 2011-11-05 16:02:58 i Allmänt

Jag måste ha gjort något rätt, för idag har jag fått så mycket! En arbetskamrat kom förbi och fixade kranen i köket, så nu fungerar både trycket och temperaturen som det ska utan att det läcker någonstanns. Och sen kom grannen över med rotmos, kokt skinka och toscamuffins. Vilken tur jag har som har så snälla människor omkring mig. Jag är väldigt tacksam för det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela