vindarnavander

Orättvist

Publicerad 2012-03-31 08:32:54 i Allmänt

-tycker Elton (som tuggar i sig allt han får mycket snabbare än Bailey).

"kan man få slumpen?"

"kan jag snälla få någonting mer?"

Fästingarna har vaknat

Publicerad 2012-03-25 16:10:40 i Allmänt

Bailey har haft sin första fästing. Elton har fått på sig halsband, för det är näst intill omöjligt att hitta odjuren i hans päls. Jag avvaktar lite med Bailey, kanske kan jag hålla honom fri från fästingar bara jag håller ordentlig koll.

Whippetträff

Publicerad 2012-03-25 07:43:16 i Allmänt

Roligaste dagen på länge för Bailey


Söta syster Cindy var där


Sen var det lite jobbigt att ligga kopplad eftersom Mynta nog var det finaste Bailey sett och inte kunde låta henne vara i fred.

Några timmar i hundgård

Publicerad 2012-03-22 17:28:17 i Allmänt


Nu har det varit så pass varmt ute att hundarna har kunnat vara i hundgården på jobbet. Den är inte så himla rolig att vara i men jag tror att dom har det lite roligare där än vad dom har då dom är ensamma på mitt kontor. Den är ganska högt belägen så dom kan se ner över en del av gården och det är en del rörelse förbi.

Mycket fin kritik

Publicerad 2012-03-18 06:57:09 i Allmänt

Jag och Bailey har varit på utställning igen. Denna gång kom det fram publik för att tala om att dom tyckte att Bailey var så fin. Fin i kroppen, fin i färgen och fin i sina rörelser. Någon sa att honom måste jag vara rädd om. En annan sa att han kommer gå långt. Och flera sa lycka till. Det var lite omtumlande. Själv är jag helt grön, kan knappt skilja agnarna från vetet. Men det är klart jag tycker att jag har fått den finaste hunden. Han var precis som förra gången ensam hane i sin klass. Nu inte längre valpklass, utan juniorklass. Han blev automatiskt bästa hane, men han fick ett HP, vilket betyder att domaren tyckte att han var något lite extra, värd att gå vidare mot bästa tik.
Bästa tik blev Lawtons A Christmas Cornucopia som visades av mitt resesällskap Mija. Cornucopia blev BIR med motivation att hon hade bättre underlinje än Bailey som blev BIM. Cornucopia gick vidare för att tävla mot alla rasvinnare i gruppen vinthundar, och hon vann! BIG och röd rosett och en plats i finalen mot de bästa hundarna i varje grupp. Det blev en lång dag. För mig var det första gången att vara med ända till slutet och fick se själva finalen. Vi var alla väldigt trötta. Cornucopia orkade inte längre visa sig så hon fick ingen placering i finalen. Men det var roligt att hon gick så långt och att båda hundarna fick så fin kritik. 

Stor hane, med maskulint vackert huvud, vacker hals, utm över och underlinje, härliga linjer, korrekt bröstkorg, utm bakbensvinklar, passande benstomme, fina tassar, rör sig korrekt runt om, mycket trevlig o välvisad.

Bailey blev lite kär i Cornucopia, men i ringen glömde han bort henne, viftade på svansen när han fick kontakt med domaren och passade på att pussa henne i ansiktet när han kom åt. Och det tyckte domaren var trevligt.


Det blev en lång dag. Och vilken dag, när vi kom var hallen helt knökfull och när vi åkte var hallen i princip tömd och städad.

Henrik och Elly

Publicerad 2012-03-17 06:58:12 i Allmänt


De här två har varit på Hamra längre än mig. Elly är 16,5 år. På måndag lämnar hon gården för första och sista gången. Med gnista och aptit in i det sista. Hon har ett humör och en hunger lite utöver det vanliga. Vi mjölkar henne fortfarande varje dag. Men hon är slut i sina ben.

Elly har varit Hamras älsta kossa i många år. Jag tror aldrig att jag kommer få glädjen att arbeta med en så stark och duktig kossa igen.

På gång

Publicerad 2012-03-17 06:47:51 i Allmänt


Ännu ett rum som behöver rustas om. Nu ryker den sista gröna golvfärgen. Det är ett slit att bli av med den, ska bli skönt när det är klart.

Bröta

Publicerad 2012-03-11 17:55:02 i Allmänt

En prommenad på vägarna och i skogarna runt Bröta-


fick hundarna att bli så här trötta

Horntillväxt

Publicerad 2012-03-11 07:20:13 i Allmänt


I morse var rådjuren här då jag släppte ut hundarna för sin morgonkiss. Elton vet sedan länge att inte bry sig, men Bailey har jag fått jobba en hel del med. I morse stannade han till, tittade på rådjuren, valde att gå längs med husväggen, kissade, vände och kom direkt in. Jag stod helt tyst och bara tittade på. Och han var lös. Duktiga lillkillen! Nu måste han bara lära sig att detta gäller för alla rådjur i alla lägen.

Sockan

Publicerad 2012-03-02 18:45:53 i Allmänt

börjar fundera på om vädret snart är bra nog för att hon kanske ska vilja gå ut en liten stund.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela