vindarnavander

Soffmys

Publicerad 2012-09-23 08:51:15 i Allmänt

För den som inte känner kaniner måste jag tala om att när en kanin ligger på sidan och blundar, då är den trygg, då har den gått in i mysläge och är helt avslappnad. Det är lite ovanligt att se kniner i detta läge, därför kan man lätt tro att den är sjuk, skadad eller tillockmed död (kanske extra lätt att tor då den har en kaninjägare vid sin sida). Här myser Balder med Bailey i soffan. För Balders del blev det för varmt efter en stund och han blev tvungen att hoppa ner till golvet igen.

Ett äpple om dagen

Publicerad 2012-09-23 08:37:16 i Allmänt

Elton har en ny vana, vår dagliga lunchprommenad då vi jobbar går oftast förbi en äppelträdgård. Där slinker han in för att ta med sig ett äpple. Äpplet förvarar han resten av dagen i hundkojan på kontoret och sen när vi ska hem, då tar han med det till bilen. Väl hemma är det glömt, då är det nog hundmat som hägrar för hans inre syn. Häromdagen gjorde jag en kort jobbdag, så vi åkte hem innan lunch och därför hade Elton inget äpple att ta med sig, som tur var hittade han en banan på skrivbordet, den fick duga.

Tur med vädret

Publicerad 2012-09-23 08:27:38 i Allmänt

Bailey och jag går på nybörjarkurs i rallylydnad. På väg till senaste kurstillfället vräkte världens störtskur ner med hagel och vindskyar, men väl framme sprack det upp och drog bort. Ett enda ligg fick vi till på den träningen och det efter att jag tagit av mig jackan och lät honom ligga på den. I övrigt är han en duktig rallyhund, kan alla moment, även om han fastnar i spännande lukter på backen i bland och tycker att det är tjatigt att sätta sig ner för ofta.

Utställning Hölö

Publicerad 2012-09-17 17:57:16 i Allmänt


"Maskulin vacker hanhund med bra könsprägel. Bra huvud, kan ha bättre underkäke. Utmärkt hals och halsansättning. Mycket bra rygglinje, korrekt underlinje. Kunde ha bättre vinklar fram och bak. Korrekt svans. Fria lediga rörelser. Bra temperament. Välvisad".

Vilken meritlista!

Publicerad 2012-09-08 18:50:44 i Allmänt

Bailey och jag har varit på utställning igen och jag insåg när jag kom hem att det var 7:de gången. 4 gånger har jag visat honom, 3 gånger har kennelmatte visat honom. Han har fått 4 st HP, 2 st BIM-valp, 1 st BIR-valp, han blev BIS-valp 4:a en gång, har fått 1 st UK, 2 st Excellent och 1 st Ck.
 
Nästa helg ska jag visa honom på en inoff. Det ser jag fram emot, sen tror jag att vi tar en liten pause från utställningarna för att komma igen när han har åldern inne att lämna Juniorklass och gå upp i Unghundsklass.
 
Kom i håg lista till mig själv fast jag är inte helt säker på att det stämmer...
HP=HedersPris, delas ut efter domarens tycke till lovande hundar på inoff.
BIM=Bäst i motsatt kön, bästa hanen mot bästa tiken i var klass, BIM=2:a
BIR=Bäst i ras, bästa hanen mot bästa tiken i var klass, BIR=1:a
BIS=Bäst i show, finaltävling! Ibland alla BIR mot varandra, ibland blir det en BIG final först.
BIG=Bäst i grupp, tex grupp 10 Vinthundar.
UK=? typ som HP fast bättre, delas ut på inoff. Hundar med UK tävlar vidare.
Exellent=bästa kvalitetspriset, delas ut efter domarens tycke.
Ck=? typ som HP och UK, fast på riktigt, hundar med Ck tävlar vidare.
 


Trötta hundar här hemma nu!
 
 

Rolig söndag

Publicerad 2012-09-02 16:05:44 i Allmänt

I dag har vi haft fint besök av bästa Douglas med matte. Bailey tycker så mycket om Douglas! Han är snabb, snäll och söt, allt man kan önska av en riktigt bra kompis. Men i dag var första gången som Elton och Douglas fick träffas på riktigt. Efter en promenad och efter ganska mycket skällande av Elton gick det så bra att alla kunde koppla av och ta det lungt en stund så vi mattar kunde sitta ner och fika. Alla nöjda och glada.








 

En regnig lördag

Publicerad 2012-09-02 15:46:45 i Allmänt

Vi härdade ut i en dryg timmes prommenad vid Norsborgs herrgård, runt gravfälten och längs strandpromenaden, i det konstanta regnandet. Sen var det skönt med en inne-dag.


 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela