vindarnavander

HP och BIM

Publicerad 2012-02-19 07:43:35 i Allmänt

Nu har vi gjort det igen, varit på utställning. Det är en mycket förvirrande miljö att vara i men jag lär mig lite varje gång. Denna gång fick vi med oss två rosetter hem. HP, en lila rosett som vi fick förra gången också. Det betyder hederspris. Och eftersom Bailey var ensam i sin klass gick han vidare mot bästa tik som var kullsyrran Bijou. Och då fick vi en rosett till, BIM. Det betyder bäst i motsatt kön. Samma domare som förra gången och ungefär samma kritik.
 
Hane på större sidan. Fina ögon. Bra bett. Väl placerade öron. Bra hals. Välvinklad fram och bak. Fin rygg. Bra bröstkorg. Passsande benstomme. Rör sig OK från sidan. Bra päls. Trevligt visad.

Så, till nästa gång ska vi träna mer på att stå på bord, visa tänder, och vi ska försöka hitta rätt hastighet för att visa hur fint han rör sig, för det tycker jag att han kan bättre än bara OK.

Snö

Publicerad 2012-02-15 12:56:45 i Allmänt


Elton bland smågranar, Bailey tittar på.


Snöig skog


Mörk himmel


Två hundar på isen.

Elton går fot

Publicerad 2012-02-05 13:33:30 i Allmänt

På isen finns inte så många spännande lukter, då väljer Elton att gå fot och söka kontakt istället. Jag försökte ge frikommando, men han ville hellre fortsätta tigga belöningar.

Killen som går på kurs har lärt sig att det alltid finns godis i mattes fickor.

Pappatips

Publicerad 2012-02-04 16:09:02 i Allmänt


Måste ta bort lite tapet närmast kakelugnen, hoppas att detta ska få det att lossna lättare.

Bailey lär sig

Publicerad 2012-02-04 15:27:36 i Allmänt

Tanken är att Bailey ska lära sig att han aldrig någonsin får springa efter någonting, utan min tillåtelse. Jag vet inte om det kommer att fungera. Men på det här viset vänjer han sig långsamt vid att titta på rådjur, utan att jaga dem.

Elton har lärt sig på det här viset och på köpet lärde han sig att köksbordet är en trevlig plats att vara på. Det finns nog dom som tycker att jag inte satt upp tillräckligt med regler för mina hundar, att jag låtit dem bli ouppfostrade och bortskämda. Enligt mig själv är det inte så, jag har bara prioriterat lite annorlunda. Tex vet Elton att man inte jagar rådjur, det är 100% självklart och säkert, dessutom vet han att vi håller ihop han och jag, är vi ute håller han sig på ett syn och hörbart avstånd från mig, aldrig längre bort, han håller koll på mig, och blir han det minsta osäker på någonting kommer han till mig. Sånt tycker jag är viktigt. Att ha hundar och katter på borden, tycker jag inte spelar så stor roll.

Genetiskt är Elton och Bailey väldigt olika. Elton är spaniel, avlad för att samarbeta med förare under jakt. Bailey är vinthund, avlad för att arbeta självständigt under jakt. Med Bailey blir det en större utmaning att nå fram med mina regler. Men det är väl det som är roligt, och jag är glad att rådjuren är här så att han får vänja sig vid deras närvaro.

Rådjuren

Publicerad 2012-02-04 15:20:38 i Allmänt

Nu är det så kallt att rådjuren har börjat komma tillbaks och då är inte jag sämre än att jag har börjat lägga ut mat till dem. Morötter, solrosfrön, kaninpellets och spanmålskross, på det ska dom nog hålla sig varma.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela