vindarnavander

Nja, inte helt nöjd

Publicerad 2012-05-27 18:36:40 i Allmänt

Vi har varit på vår första officiella utställning idag. I Vallentuna, i juniorklass med domare Anne Macdonald från England. Det var tre st i vår klass och vi var först in. Både Bailey och jag kände oss helt lugna, så lugna att vi nästan missade när det var dags att gå in i ringen. Snällt folk runt ringen försökte hjälpa till att vägleda oss lite. Väl inne i ringen riktade Bailey fullt fokus på att lukta av backen, vilket fick mig att lägga fullt fokus på att hålla upp Baileys huvud från backen och därav missade jag att också hålla koll på domaren. Kändes som jag inte hann få ordning på någonting innan det var dags att påbörja nästa moment. Tidigare har jag tyckt att det känns som en evighet inne i ringen, denna gång gick allt så himla fort. Men, Bailey fick jättefin kritik, excellent och placering 2 av 3. 


Inga priser med hem denna gång, men ett finhalsband köpte jag med mig.  

Vurpor

Publicerad 2012-05-23 19:43:29 i Allmänt

En på asfalt och en på gräs. Den första blev ett skrapsår, den andra blev en gön fläck. Det finns så mycket man måste lära sig när man är en liten vilde.

Gräsmattan frodas

Publicerad 2012-05-17 17:15:38 i Allmänt

Bailey är inne och vilar, helt slut efter en dag på utställning. Elton och jag är ute och klipper gräs, han håller sig i närheten, väntar på att få bära in handskarna när vi är klara.

Hågelbyutställningen

Publicerad 2012-05-17 17:06:23 i Allmänt


Vi började med att titta in på 4H-gården.


Sen hängde vi ett par timmar med släktingar och blev ganska trötta.


"Elegant hane av utmärkt typ och storlek. Vackert uttrycksfullt huvud. Bra hals. Stark rygg och ländparti. Utmärkt bröstkorg, med kraftfulla lår. Parallella vägvinnande rörelser. Små katt-tassar. Utmärkt päls och temperament. "

Som ensam hane i sin klass gick han vidare med HP och fin kritik till BIS-finalen, valpar 9-12 månader. Det var minst 15 hundar i Baileys finalklass, enligt programmet kan det ha varit 19 st, men jag räknade inte om alla dök upp. Bailey slutade som BIS 4. Roligt, det är första gången jag fick gå med andra i ringen samtidigt.


Och så fick vi med oss lite priser hem.


Nu är vi nog redo för den stora utställningen i Vallentuna.

Whippetrace

Publicerad 2012-05-12 13:11:59 i Allmänt

I dag har Bailey fått prova på att springa efter trasa på racingbana i Södertälje. Han var taggad från första stund. Yrväder, energiknippe och alltid den gladaste av alla, vill vara med på allt och hälsa på alla. Han fick titta på de första loppen och fick direkt en annan ton i sitt skall. När det var hans tur att prova på började vi mot slutet av banan så att han bara skulle få springa en kort sträcka. Han var förvånande nog ganska samlad och lugn inför släppet, men när trasan drog i väg satte han av efter den, första försöket något svajig i bakdelen. Andra försöket spikrakt efter rätt ner i sandgropen. Han tyckte det var jättekul! Folket på banan trodde nog inte riktigt på att han aldrig provat på förut. Det var regningt och ruggigt så efter det varvade vi ner en stund och sen åkte vi hem. Nu lär det dröja några veckor innan vi åker dit igen för vi har två utställningar inplanerade och måndagskursen på hundklubben som går så bra att jag börjat tro att vi kanske ska kunna ställa upp i lydnad klass 1 så småningom.
I övrigt ärdet mest lek, bus och gos.

Jägaren

Publicerad 2012-05-06 19:24:39 i Allmänt

Lagom till våren då alla vilda djur boar, ruvar och väntar på smått har Baileys jaktinstikt blommat ut för fullt. Jag måste lära mig att hålla honon kopplad lite mer, för jag hinner inte reagera lika snabbt som han. Häromdagen fick han sitt först ofrivilliga dopp i havet, tackvare en impulsiv jakt efter sjöfågel. Jag tror han lärde sig något den gången iallafall.

Plantering

Publicerad 2012-05-03 17:02:07 i Allmänt


Medan jag planterade hängde hundarna här; Bailey trivs i bilen, Elton håller sig i skuggan.


och en bonusbild på ännu mer blommor.

Sandtaget

Publicerad 2012-05-01 17:47:12 i Allmänt

Jag hittade till sandtaget, men parkerade bilen lite för långt bort. Nästa gång ska jag försöka parkera lite närmre och så ska jag ta med systemkameran och vatten. Då ska Bailey få springa av sig och så ska jag träna på att fota.



Snygg skugga!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela