vindarnavander

Bailey 19 veckor

Publicerad 2011-10-27 15:36:56 i Allmänt



Världens lydigaste jägare! Nyss var Elton o Bailey ute själva för att kissa, när Elton kom in men inte Bailey tog jag på mig skorna och tog ett varv runt huset. Bailey satt på baksidan och spanade ut mot fältet där rådjuren brukar hålla till. Jag såg inte rådjuren förren dom började springa och i samma sekund satte Bailey av efter dem. Jag hann tänka "det här är inte bra" men ropade ändå " Bailey-NEJ" utan att själv riktigt tro på att det skulle ha någon effekt. Men nej-träningen med Balder hemma har tydligen satt sina spår, för han vände och kom glatt tillbaks till mig. Ett nej betyder att om han fortsätter med det han gör blir jag sur och morrar och kanske puttar till honom, om han istället slutar med det han gör och kommer till mig, då blir det lek och bus och superkul. Det är första gången vi testar detta i skarpt läge. Jag är så stolt.

4 månader

Publicerad 2011-10-15 19:21:53 i Allmänt

Bailey är nu lite högre än Elton och han är lite mindre vild än för bara några veckor sedan. Han trivs på jobbet, blir alltid jätteglad när han får gå in på kontoret och hoppa upp i "sin" fåtölj. Det är lite motigt att gå upp på mornarna och det är inte alls kul att gå in i en kall bil. Men nästa vecka ska jag få hem en elektriker så efter det kan jag köra lite motor- och kupevärme på bilen innan vi  ska åka. Bilburen är snart för liten då blir det till att åka i sele och bälte. Har beställt en sele som jag hoppas ska passa.

Valpkursen är avklarad så nu får vi träna själva över vintern och så ska jag fundera på vad vi ska gå för kurs till våren. På valpkursen fick vi prova på rallylydnad, det verkar roligt, så kanske testar vi det. Vi avslutade även med att gå igenom hur man kan träna på att visa hund på utställning, det var också kul, fick jättebra träningstips som passar oss.

Allting fungerar så himla bra. Han har lärt sig inneregler som att inte jaga Balder, inte bita på möbler och inte göra toalett inne om det inte är kris. Jag börjar få kontroll över hur man går med två hundar i koppel. I dag var vi i Huddinge centrum och mötte säkert tio olika hundar och massor av folk och störningar av alla möjliga slag men det gick hur bra som helst. Bailey kan fortfarande vara lite kräsen och kinkig med maten, så nu får han bara färskfoder en gång per dag, sen får han äta torrfodret torrt. För det färskfoder som Bailey ratat har jag gett till Elton för att bli av med det, det luktar så illa. Till Eltons stora glädje har Bailey lämnat en hel del så det börjar synas på Eltons hull. Lämnat torrfoder däremot kan gott sparas och serveras vid nästa måltid.  

I morgon åker vi till Vallentuna där det är utställning. Jag hoppas på att få se lite hur det går till och på att få träffa några släktingar till Bailey. Har vi tur får Bailey komma med in men på valpkursen sa dom att det är ovanligt att man som besökare får ta med hund in på utställning så vi får se. Hundarna hänger med i bilen så blir det som det blir.

Farmors symaskin

Publicerad 2011-10-15 18:03:05 i Allmänt

Äntligen har jag plockat fram den och provkört den! Jag behöver en ny fot, annars fungerar den utmärkt. Har påbörjat fleecetäcke till Bailey. Dom täcken vi har nu är lånade och ska snart lämnas tillbaks, dessutom är det ena helt urvuxet. Kul att sy igen, det måste vara minst 15 år sedan jag körde symaskin sist.

Dagens plan

Publicerad 2011-10-05 08:39:02 i Allmänt

I dag åker jag och Bailey in till stan (Stockholm), det blir nästan lika mycket miljöträning för mig som för honom. Sen ska jag och Elton ta en rask långpromme, bara han o jag. Jag avslutar dagen med att lägga spår i skogen som Elton ska få gå i morgon. Jag hittade en vildsvinsklöv i frysen, kan inte minnas att vi provat att lägga spår med det någon gång tidigare. Men det ska nog gå bra, den senaste tiden har Elton gått spår av släpadduva, -kaja, älgklöv utan blod men med Bailey i spåret, bara blod, rådjursklöv och blod, bara jag och Bailey, och alla har han gått superfint. Den största besvikelsen för honom var när han hade gått det rena blodspåret, det var ganska långt och hade legat nästan ett dygn men som avslut låg en tråkig tygleksak. Så vid spårslutet fnyste han lite åt leksaken och gick in i ett intensivt sökande efter något bättre att ta med sig hem. När han spårar är han inte det minsta intresserad av godis. Själva spårandet i sig är belöning nog. Desto viktigare att han verkligen får spåra då och då.

Att ta med sig klöven hem är bra! Att få gräva ner den är ännu bättre!

Kakelugnsprojektet

Publicerad 2011-10-03 14:49:12 i Allmänt

Jag skulle vilja säga att det är klart nu. Men skorstensfejjarmästarna har varit här och sotat, provtryckt och filmat. Det är för dåligt drag i kanalen.

Nästa steg blir att förlänga kanalen så som det är gjort med kanalerna till kaminen och vedspisen. Plåtslagare sökes.

Nybadad

Publicerad 2011-10-01 19:33:45 i Allmänt

Elton rullade sig i något som var kladdigt och luktade illa så det blev en schamponering i duschen för hans del. Alltid lika mysigt efteråt, med en ren, len och väldoftande hund. Jag tror han också tycker att det är lite mysigt.

Förkylda

Publicerad 2011-10-01 08:53:35 i Allmänt

Det jag försökte säga i förra inlägget var ungefär det som instruktören på valpkursen lite enklare uttryckte med att det finns "hur-hundar" och "varför-hundar". En hur-hund behöver få veta vad och hur den ska göra sen gör den gärna det om och om igen, typ som Elton och apportering. En varför hund behöver efter inlärning av hur och vad också få förklarat för sig varför den ska göra det, där har vi Bailey. Men det är ju det som är kul!

På valpkursen denna vecka forsatte vi med att gå med kontakt lite längre sträckor, vi tränade på sitt och stanna kvar, och vi introducerade lite nej- träning, något som vi ska träna mer på själva hemma än på kursen. Men det är redan så självklart för oss, från första dagen har det varit nej att jaga Balder hemma hos oss, dessutom har jag nejtränat med godis för att efter kort ögonkontakt gett ett varsågod. Det sista vi gjorde var att testa inkallning en gång på varje hund. Det var spännande att se om Bailey skulle komma trots alla andra hundar och människor som störde, men han kom, snabbast av alla. Att springa är verkligen hans grej!

Annars har Bailey varit lite lugnare än vanligt några dagar, han har haft dålig aptit, bara ätit halva portioner och det kommer gegg i hans ögon. Så han fajtas nog med någon förkylningsinfektion. Så helgens miljöträningsplaner ställs in, vi ska ta det lite lungt istället och se till att hålla oss ordentligt varma.

Eltons Cockerspanielögon är inte gegggigare än vanligt och det ska nog mycket till innan hans aptit blir det minsta påverkad av något. Men han fick vaccin i fredags så det kanske är bra att ta det lungt för hans del också. Däremot blir det ett rejält viltspår för honom på söndag om planen håller.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela